Alla inlägg under maj 2015

Av Mimmi Steen - 15 maj 2015 21:45

På fredags kvällen blev det en sväng till en ny skog och de va jätte fint där :) , blev bara en snabb sväng för att detta va Rex´s vilo dag efter den långa turen på torsdagen.. När man har gått mycket så behöver man även vila. Men på kvällen så fick han springa av sig en liten sväng :) Och vid kl 12 så kom min lillasyster som är här hos oss denna helg :) Så ja passade på att ta lite kort på henne med :) Och de tyckte hon om , alltid lika kul när hon kommer och Rex blir överlycklig när det kommer flera barn hit, ja de är ju tur att han är snäll och älskar alla. 


   

Han som vet hur fort han kan springa i skogen :) Lite rolig bild när han kommer springandes..


Ja pinnar får man inte heller glömma att bita i ;) 

   

Av Mimmi Steen - 14 maj 2015 14:55

Idag på fm så påbörjade vi våran vandring i skogen samt efter småvägarna som finns runt där vi bor :) vi har länge kollat på kartan Hur vi ska gå men idag kollade vi inte, Vi bara gick och hoppades på att vi gick rätt väg haha, de skulle nog vi inte ha gjort så de blev en helt annan väg att gå, men den va härlig att gå och Rex älskade att springa där, de va härligt väder så de gjorde ju ändå inget att vi gick fel, så vi kollade på kartan när vi kom hem och såg att vi hade gått helt fel..  Men de slutade med en runda på 11,5 km för oss.  Så nu är Rex helt slut och sover i soffan, så idag blir de bara små vändor för han när han ska ut..  Resten av dagen får han vila :) alltid lika underbart att komma ut :) inte bara nyttigt för oss lika så för hunden :) måste säga att han va väldig duktig för att gå så långt idag för första gången, annars så ligger dom långa promenaderna på ca 5 km .. Men man kan ju inte göra så mkt när man går fel :/ de är bara att vända och fortsätta :) 


       

Av Mimmi Steen - 13 maj 2015 20:13

Ja idag på em så gjorde vi som vi ev att pratat om , vi tog bilen till sandtaget med Rex och inte va de fint väder heller , men inte gjorde det oss nått , Rex va överlycklig att få springa i sanden , men inte så att han hoppar i vattnet ,vi har en bra och snäll hund som förstår att man inte ska bada nu.. Nä uff , tänk på alla dessa infektioner dom man få , kanske vanligare med tikar men ändå.. Så ja är stolt över att han inte hoppar i :) 

Vi va där ca 1 timme och de gjorde Rex jätte trött , han fick sina glädje fnatt och sprang av sig helt,så nästa gång blir det ett nytt ställe där han slipper lina och sele .. De är härligt att kunna åka på andra ställen och han får springa på, inte roligt att gå på nästan samma ställe hela tiden .. 

Så i morgon blir det ett nytt äventyr :) 

         

Av Mimmi Steen - 13 maj 2015 13:41

idag när man vaknade så va de inte alls nå fin väder, så jag och Rex la oss i soffan innan de blev dags för morgonpromenaden..  När vi väl skulle gå så regnade de en del, men inte gör de nått för oss :) vi klädde på oss och gick en runda på 2,8 km..  De va skönt fast de regna :) sen gick vi ner till Annika en sväng innan hon skulle iväg och jobba, skit tråkigt denna vecka med sjukskrivning, men på måndag börjar ja igen :) de ska bli skönt att komma tillbaka efter en vecka sjukskrivning. Jag är inte alls van att vara hemma och ta de lugnt, alltid har jag nått på g hela tiden, men de är skönt att vara hemma nu tills denna nacke har gett med sig, och då kan ja mysa extra med Rex :) de gillas mycket av han att matte är hemma :) även så saknar vi alla barn, mina två är i Grekland med sin Farmor och Farfar :) har fått bilder på dom och dom har det härligt :) 

Vi får se vad dagen erbjuder mer, bara husse kommer hem så blir de nog ett sandtag eller skogen för oss , just nu regnar de igen, jag och Rex ligger i soffan och har de bra :) 

 

Av Mimmi Steen - 12 maj 2015 15:55

Idag på Fm så tog jag & Rex oss en sväng över järnvägen och kollade läget där , de va ett tag sen man gick där , då det låg snö kvar , men nu är snön borta så nu blir det kanske att man går dit lite oftare , men vi tar ofta bilen för att åka iväg med Rex så han får se andra platser förutom dom här hemma , då det är ganske mycket hundar här. Det är skönast att få kunna vara ifred och att Rex kan få springa hur han vill utan att behöva ha koppel på sig. 

Vi tog oss en sväng på ca 45 min och sen va Rex trött och jag försökte plocka ihop lite innan vi två intog soffan :) Sen när vi hade vila så gick vi ut på en kort promenad för ja känner att ja inte orkade med min nacke. Men han dör inte av de , då det blir en längre strecka när husse kommer hem :) Och då ska ja försöka följa med , idag har jag enbart tagit alvedon , men ja ska väl helst ta Parafelx också 4 ggr /dag men ja blir så trött av dom , så kan ja hoppa dom så göra ja gärna de :) När vi kom in ifrån våran lilla korta promenad så tyckte Rex att den minsta pinnen skulle med in :) 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ja även så har vi en märklig människa runt om oss, snacka om att inte ha nå liv , när det ända hon gör är att hålla koll på oss hela tiden , man börjar fundera vad hon har för psykiskt fel i hjärnan , hon har en personlighetsstörning det märks så väldans väl , sen kan man börja fundera om hon har någon sjukdomsinsikt eller inte , de tror ja inte , för då skulle hon ha sökt hjälp ganska snart, men de är inte vi som kommer att bli drabbad i slut ändan de är ju hon. För ingen vill vara nära en männikska som har denna typ av sjukdom. 

Hon enbart klagar på oss hela tiden , snackar skit , allt är bäst runt henne , inget fel på henne bara på alla andra , en typisk Bordeline , vill ha all uppmärksamhet hela tiden , spelar ut dem som inte alls håller med henne . Men de kommer sluta med att hon gör sig ovän med typ alla och ingen kommer vilja vara hennes vän nå mera. 

Av Mimmi Steen - 11 maj 2015 15:45

Ja idag blev det skogen trots att jag går på starka smärtstillande mediciner, bara för att man har dessa så behöver även min lilla vän på 4 ben komma ut , så vi gick till skogen så han fick röja loss på egen hand , jag behövde inte göra så mkt då jag hade så jälva ont , och inte känner ja mig helt ok än , jag somnade emellan dessa mediciner och när ja vaknade så va de bara ut igen med Rex , på EM när husse kom hem så fick han ta Rex , på kvällen blev det en sväng runt bruket för dom två medans jag låg i soffan och bara vilade.. 

Lite bilder ifrån skogen :) Träffade även på Rådjur och han stog så fint och kolla på dom när vi hade kommit ner till skogsbrynet och uppe på hygget stog 3 st , en av dom såg tjock ut så hon ska nog dags för att föda snart :) 


         

De va våran dag idag , den bästa hunden man kan tänka sig :) Helt underbar <3 


Av Mimmi Steen - 10 maj 2015 21:38

Denna dag va inte min helt enkelt , dagen började med att ja inte kunna resa mig upp , allt detta slutade med en ambulasfärd till sjukhuset med mycket olika mediciner i kroppen :/ , detta va de vidrigaste ja har vart med om! Fyfan och inte kunna röra sig utan att man fick krampanfall, Dom va 3 st som kom inkl narkos- ssk , Ja fick allt dem hade i denna ambulas men de funkade inte alls ändå , så de slutade med att dom fick ge mig en dos av nån medicin så ja slocknade en stund för att äns kunna förflytta mig till båren , inte kul alls . Och tack älskling för att du ringde och hjälpte mig , utan dig så hade ja nog legat kvar än. Och i morgon så skulle ja jobba men nu går de inte :/ men så fort ja kan börjar jag igen :) 

Och min älskade Rex va helt förstörd när ambulansen kom , Ante sa att han fick jätte jobbigt när ja åkte iväg.Och de kan ja tänka mig då han vill aldrig lämna någon av oss .. Och sen när ja kom hem igen så blev han överlycklig :) Så nu tar han de jätte lungt med matte ..

Jag fick 3 olika mediciner med mig hem så nu hoppas ja att detta går över fort då ja inte alls gillar att ta så starka mediciner.. 


Även att ja är så jävla less med en människa nu så snart kommer ja att gå dit och fråga va hon har för fel! Det ända hon gör om dagarna när att hålla koll när vi är ute med våran hund , vad vi gör och sedan enbart snackar skit , och då ska denna människa vara en kennel och vara 32 år gammal , men de kan ja säga med ärlighet att den som får denna människa till uppfödare har gjort ett misstag att köpa hund ifrån henne!! Då hon enbart rastar sina hundar i nån hage gjord av kompostgaller och hela gräsmattan är borta för att hundarna enbart näst intill får vistas där , nån gång går väl dom i skogen . Kan även säga med ärlighet att våran hund får mera motion och kärlek än va hennes två hundar får. Hon köper och säljer hundar till höger och vänster .. 

Hon hade en hande och en annan tik , tiken fick flytta tillbaka när hon va 7 mån till uppfödaren , sen skaffar hon en till en liten hane , även den fick flytta när hon skaffade en annan tik , då när vi köpte våran valp . För heöt plötsligt är man allergisk mot den ena hunden men inte mot dem andra två ? hur går detta ihop ? inte alls , men detta visste ja redan , för ja sa att tänk inte ens tanken för det finns allergi test att göra samt mediciner .. Men englit henne så hade hon pratar med en Läkare och han hade sagt att de är allergi , och när gör dom de utan att de finns på prover ? ALDRIG! men som sagt denna människa är inte frisk nån stans. 

Även bor med sin mamma men hon vistas mera i utlandet än där , så man kanske ska göra lite samtal och fråga hur detta går till , för man är sjukskriven och har förtids pension men ändå kan man vara i utlandet och ha de bra , men inte att jobba i Sverige?!?! snacka om att leva på oss som jobbar , men de kanske är deras dröm .. ja vet inte , även att hon driver en kennel och går på Soc för jobbar gör hon inte .. Ska nog ringa till Soc och höra om man kan göra så . De är väl lika bra att allt detta kommer fram , för ja vet att hon går på Soc för de gjorde hon är vi va vänner förr. Och de får man inte göra , kan man inte jobba så kan man fan inte ha en kennel heller.. men kanske i deras värld..

Lika så när hon väl fick ett tim-vik så blev hon helt plötsligt sjuk, snacka om att inte vilja jobba.. Vem vill inte jobba och tjäna sina egna pengar ? inte hon iallafall... Skamligt ..


Sen ja kom hem ifrån sjukhuset så har ja bara legat medans husse har tagit Rex på sina promenader samt vart lös i skogen , så nu blir de vila för mig del... 


Älskar dig Anderas <3 

 

Av Mimmi Steen - 9 maj 2015 20:44

Jaha idag va de dags för jobb igen för min del medans husse och Rex va hemma och bara myste på :) , Dom två hade gått en promenad på ca 2 timmar idag och de uppskattar Rex att få gå och bara strösa runt helt utan koppel :) Ja vi gör en hel del med våran lilla vän på 4 ben då han är av den rasen som behöver mycket av psykisk & fysisk motion , men de finns dom som enbart använder sig av en rasthage på sin lilla tomt och anser att de är bara med motion, och gud va de ska lukta piss där !! Fyfan ! 


När ja väl slutade 15:30 så bar de hemmåt , väl hemma så började ja på att damsuga lite och plocka bort lite saker medans min älskade sambo klippte gräset :) De är nog bara vi som har de så fint ute nu , andra gången de blev klippning :) 

Senare kom Johan förbi med sin lilla flicka som han har köpt :) snacka om valpsjukan slog in igen, tänk att våran lilla kille har vart så liten som hon :) 

Hon och Rec fick hälsa fast Rex va inne på bron och hon utanför men de gjorde dom inget då båda började leka och Rex låg ner när hon kom fram till han, ska bli så kul för Rex sen när hon har växt på sig lite :) 

Och de va ju inte bara vi som va nyfiken på lilltjejen utan dom andra paddorna i grannskapet också , så nu går de väl rykten snart att han ÄTER små valpar eller nått.. Snacka om att inte ha nå liv dessa PADDORNA ! haha 


 


Sen nu på kvällen vid 19:45 så tog vi en tur på 45 min , vi va nere på ängen så Rex fick springa av sig lite så nu är han trött :) 

Ovido - Quiz & Flashcards